Το hello kids είναι ένα "καταφύγιο δημιουργίας" για κάθε παιδί!
Αποτελείται από μια ομάδα παιδαγωγών, η οποία με αφετηρία τη μεγάλη της αγάπη για το παιδί και το μεράκι της για την τέχνη και τη δημιουργία, εισάγει εδώ και 15 χρόνια νέους μικρούς ταξιδιώτες στον παραμυθένιο κόσμο της χειροτεχνίας και της καλλιτεχνικής έκφρασης!

Τα προγράμματα και οι καλλιτεχνικές δραστηριότητές μας πραγματοποιούνται τόσο στον ζεστό μας χώρο στο κέντρο της Αθήνας, τα πρωινά των Σαββάτων, όσο και στις σχολικές τάξεις, κατόπιν συνεννόησης με τους εκπαιδευτικούς. Όλα μας τα προγράμματα έχουν την έγκριση παιδαγωγικής καταλληλότητας από το Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων.

Στόχος μας είναι να φέρουμε τα παιδιά, από τη νηπιακή τους ακόμα ηλικία μέχρι και το τέλος του δημοτικού, σε επαφή με τον χώρο της δημιουργίας και της τέχνης "προκαλώντας" τα να φέρουν στην επιφάνεια τα κρυφά τους χαρίσματα. Άλλωστε, η καλλιτεχνική έκφραση είναι τελικά μια ανάγκη που έχουμε όλοι μας, μικροί και μεγάλοι!

Επιπλέον, μια από τις σημαντικότερες επιδιώξεις μας προωθείται μέσα από τον τρόπο διεξαγωγής των προγραμμάτων μας, τους "κανόνες του παιχνιδιού μας". Το παιδαγωγικό πλαίσιο υλοποίησης των προγραμμάτων μας είναι το ομαδοσυνεργατικό. Προϋποθέτει και καλλιεργεί τις κοινωνικές δεξιότητες των παιδιών, αφού τα καλεί να συνεργαστούν με σκοπό να... συνδημιουργήσουν!
Στον άξονα, μάλιστα, της ευρύτερής μας φιλοσοφίας για την ανάπτυξη της παιδικής δημιουργικότητας έχουμε καθιερώσει, εντός και εκτός του χώρου μας, τη διοργάνωση ετήσιων εκδηλώσεων και φεστιβάλ, εργαστηρίων θεατρικού παιχνιδιού και μουσικοκινητικής αγωγής, βιβλιοπαρουσιάσεων, μουσικοθεατρικών παραστάσεων και των summer camps.

Ιδιαίτερη έμφαση δίνουμε στο κομμάτι του ποιοτικού παιδικού βιβλίου με κύριο προσανατολισμό αφενός την έκδοση, σε συνεργασία με τον εκδοτικό οίκο Ἐν πλῷ, και αφετέρου την προώθηση επιλεγμένων βιβλίων με εκπαιδευτικό περιεχόμενο. Σε συνδυασμό με το ποιοτικό παιδικό βιβλίο, το hello kids δραστηριοποιείται έντονα στον τομέα της προώθησης του εναλλακτικού παιχνιδιού. Στο κατάστημά μας μπορεί κανείς να βρει ποικίλες προτάσεις σε εκπαιδευτικά και δημιουργικά παιχνίδια καθώς συνεργαζόμαστε με τις μεγαλύτερες και πιο διακεκριμένες εταιρείες στην Ευρώπη -αλλά και διεθνώς-, όπως η DJECO, HABA, STEPHEN JOSEPH. Διαθέτουμε, τέλος, ευρεία ποικιλία από κατασκευαστικά είδη και υλικά παραμένοντας προσηλωμένοι στον στόχο μας να καλλιεργήσουμε στα παιδιά την αξία της δημιουργικότητας.

To hello kids λειτουργεί ως ένας εναλλακτικός ζεστός πολυχώρος που υποδέχεται καθημερινά παιδιά και γονείς προτείνοντάς τους πρωτότυπες ιδέες για τη δημιουργική και ωφέλιμη αξιοποίηση του ελεύθερου χρόνου τους.

Έχουμε τα σύνεργα!

Aς “ζωγραφίσουμε” έναν καλύτερο κόσμο και
ας βάλουμε μέσα τα παιδιά μας…

οι παιδαγωγοί

Textbox Section

Ειρήνη Μπιλάλη – Νηπιαγωγός

Είμαι η Ειρήνη Μπιλάλη και γεννήθηκα στην Αθήνα. Σπούδασα βρεφονηπιαγωγός για παιδιά προσχολικής ηλικίας και ειδικεύθηκα στον τομέα των εικαστικών. Εργάστηκα σε ιδιωτικό παιδικό σταθμό για 2 χρόνια και το 2001 ίδρυσα το καλλιτεχνικό εργαστήρι δημιουργικής απασχόλησης «Ταξιδεύοντας».
Το 2014 το δημιουργικό εργαστήρι εντάχθηκε στις εκδόσεις «ἐν πλῷ» με την ονομασία hello kids και απευθύνεται σε παιδιά προσχολικής και σχολικής ηλικίας. Έκτοτε έχω τη χαρά να οργανώνω το σύνολο των δραστηριοτήτων της εταιρείας μας.
Έχω συμμετάσχει με την ομάδα μας σε διοργανώσεις πολιτιστικών δρώμενων με θέμα το παιδί και τη δημιουργικότητα (Badminton, Τεχνόπολις, The Christmas factory, Xειροτέχνικα, εκθέσεις βιβλίου).
Κάθε καλοκαίρι διοργανώνω summer camp σε συνεργασία με διάφορους φορείς και σχολεία (Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών, Εκπαιδευτήρια Θεομήτωρ, Εκπαιδευτήρια Καραχάλιου).
Επί σειρά ετών διετέλεσα υπαρχηγός στις κατασκηνώσεις της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών της Εκκλησίας της Ελλάδος στα κορίτσια δημοτικού. Συμμετέχω ως εισηγήτρια σε ημερίδες και σεμινάρια στελεχών κατασκηνώσεων.

 

Βασιλική Παπαϊωάννου – Θεατροπαιδαγωγός και Σκηνοθέτρια

Είμαι η Βίκυ Παπαϊωάννου θεατροπαιδαγωγός και σκηνοθέτρια.
Γεννήθηκα στην Αθήνα. Αποφοίτησα από τη Δραματική Σχολή Βεάκη. Έκανα τα πρώτα μου βήματα ως ηθοποιός στο Θέατρο της Άνοιξης με τον Γιάννη Μαργαρίτη. Παράλληλα, συνέχισα την εκπαίδευσή μου στο θέατρο των Αλλαγών με τη θεατροπαιδαγωγό Αννέτα Παπαθανασίου και τον σκηνοθέτη Δημήτρη Μαυρίκιο. Συμμετείχα επίσης σε εργαστήρια παιδικού και εφηβικού θεάτρου με δασκάλους τους: Τάκη Τζαμαργιά, Θωμά Μοσχόπουλο, Κώστα Φιλίππογλου και Lilo Baur.
Μαθήτευσα αργότερα στο Εργαστήρι του θεάτρου Πόρτα, της Ξένιας Καλογεροπούλου από την πρώτη κιόλας χρονιά λειτουργίας του εστιάζοντας κυρίως στο Εκπαιδευτικό Δράμα και το παιδικό θέατρο με δασκάλους όπως τον παλαιστίνιο Wasim Al-Kurdiν και τον βρετανό Chris Cooper, καλλιτεχνικό διευθυντή του Big Brum Theatre in Education Company. Ήρθα επίσης σε επαφή μέσω ενός βιωματικού σεμιναρίου με τις τεχνικές του Θεάτρου του Καταπιεσμένου του Augusto Boal με εκπαιδεύτρια τη Χριστίνα Ζώνιου.
Εργάστηκα από το 2005 μέχρι το 2017 στη Σχολή Ξενόπουλου ως δασκάλα θεατρικής αγωγής και από το 2003 μέχρι το 2010 στο εργαστήρι ''Ταξιδεύοντας''.
Στην παρούσα φάση εμψυχώνω θεατρικές ομάδες παιδιών και εφήβων σε Δημοτικά και Γυμνάσια εστιάζοντας σε ένα παιδικό θέατρο που ανταποκρίνεται στις ανάγκες παιδιών και εφήβων. Παράλληλα τα τελευταία 6 χρόνια πειραματίζομαι με τη σκηνοθεσία καθοδηγώντας νεανικές ομάδες.
Από το 2015 συνεργάζομαι με τo δημιουργικό εργαστήρι hello kids και είμαι υπεύθυνη εκπαιδευτικών προγραμμάτων και συντονίστρια θεατρικών ομάδων.

 

Νίκη Παυλάκη - Διακοσμήτρια

Είμαι η Νίκη Παυλάκη και σπούδασα Αρχιτεκτονική Εσωτερικών Χώρων, Διακόσμηση και Σχεδιασμό Αντικειμένου στη Σχολή Γραφικών Τεχνών και Καλλιτεχνικών Σπουδών στο ΤΕΙ Αθηνών.
Από το 2005 έχω συνεργαστεί με πολλά αρχιτεκτονικά γραφεία και κατασκευαστικές εταιρείες και αναλαμβάνω διακόσμηση κατοικιών, καταστημάτων και βιτρινών.
Από το 2009 ξεκίνησα να ασχολούμαι με το κόσμημα, το σαπούνι, το κερί, τη ραπτική κ.ά. Από τότε πειραματίζομαι συνεχώς με καινούργια υλικά και τεχνικές.
Από το 2012 ξεκίνησα τη διδασκαλία art & craft σε ενήλικες και δημιουργική απασχόληση σε παιδιά σε διάφορες σχολές στην Αθήνα.
Από το 2016 συνεργάζομαι με το hello kids και τον εκδοτικό οίκο «ἐν πλῷ» με σεμινάρια ενηλίκων, αλλά και ως υπεύθυνη στα ετήσια παιδικά δημιουργικά εργαστήρια.

 

Αμαλία Στολάτη – Παιδαγωγός

Με λένε Αμαλία Στολάτη. Αποφοίτησα με Άριστα από το Παιδαγωγικό Τμήμα Δημοτικής Εκπαίδευσης του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών το 2014.
Αυτή την περίοδο, σπουδάζω στην Ανώτερη Σχολή Δραματικής Τέχνης του Δήμου Αγίας Βαρβάρας "Ιάκωβος Καμπανέλλης", συνεχίζοντας την ενασχόλησή μου με το θέατρο που ξεκίνησε ερασιτεχνικά μεν, εντατικά δε, όσο ήμουν φοιτήτρια.
Έχω μετεκπαιδευτεί στο δράμα στην εκπαίδευση (drama in education) στο εργαστήρι του θεάτρου Πόρτα της Ξένιας Καλογεροπούλου, ενώ έχω συμμετάσχει σε ποικίλα θεατροπαιδαγωγικά σεμινάρια και συνέδρια, πολλά από τα οποία έχει οργανώσει το Πανελλήνιο Δίκτυο για το Θέατρο στη Εκπαίδευση.
Τα τελευταία χρόνια παρακολουθώ μαθήματα ελεύθερου σχεδίου και ζωγραφικής στο Δήμο Αθηναίων, καθώς τα εικαστικά αποτελούν μία μεγάλη μου αγάπη, ενώ παράλληλα έχω παρακολουθήσει μαθήματα φωτογραφίας και σκηνογραφίας. Μιλάω πολύ καλά αγγλικά και γαλλικά.
Στο παρελθόν, έχω εργαστεί ως παιδαγωγός σε εκπαιδευτικό πρόγραμμα για σχολεία και ως εμψυχώτρια/συντονίστρια παιδικών πάρτυ σε θεματικό παιδότοπο.
Από το 2015 εργάζομαι στο εργαστήρι hello kids ως παιδαγωγός στα εκπαιδευτικά προγράμματα των σχολείων.

 

Σοφία Μπουγά – Φιλόλογος

Με λένε Σοφία Μπουγά και είμαι Φιλόλογος.
Αποφοίτησα από τη Φιλοσοφική Σχολή του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Η ενασχόλησή μου με τα παιδιά ξεκίνησε μέσω των καλοκαιρινών κατασκηνώσεων και στη συνέχεια μέσω της εργασίας μου στο Ελληνικό σχολείο στο Παρίσι. Τα τελευταία χρόνια μέσω του hello kids έχω την ευκαιρία να έρχομαι σε επαφή με τα παιδιά σε ένα πολύ δημιουργικό και ευχάριστο πλαίσιο. Μου αρέσει πολύ να "ταξιδεύω" με τα παιδιά και να μπαίνουμε μαζί στον ξεχωριστό κόσμο της φαντασίας και των πρωτότυπων κατασκευών μαθαίνοντάς τους βιωματικά ότι είμαστε όλοι μας εν δυνάμει καλλιτέχνες!

 

οι επιστημονικοί συνεργάτες

Textbox Section

Βασίλης Σιδερής – Δάσκαλος/Ειδικός Παιδαγωγός

Είμαι ο Βασίλης Σιδερής και γεννήθηκα στην Αθήνα. Σπούδασα στο Παιδαγωγικό Τμήμα Δημοτικής Εκπαίδευσης Αθηνών. Έκανα το μεταπτυχιακό μου στο ΕΑΠ και η διπλωματική μου αφορούσε τη χρήση των υπολογιστών από μαθητές Δημοτικού και την επίδρασή τους στη συμπεριφορά. Έχω μετεκπαιδευτεί στην Ειδική Αγωγή στο Μαράσλειο Διδασκαλείο. Εργάζομαι ως δάσκαλος στο Λεόντειο Λύκειο Νέας Σμύρνης και είμαι υπεύθυνος για την εκπαιδευτική αξιοποίηση των διαδραστικών πινάκων από τους εκπαιδευτικούς. Ασχολούμαι ερασιτεχνικά με την εικονογράφηση παιδικών βιβλίων. Αποτελώ σύμβουλος του δημιουργικού εργαστηρίου hello kids στη διαμόρφωση των εκπαιδευτικών προγραμμάτων.

 

Ιωάννα Βγόντζα - Fairy Joanna

Γεννήθηκα μέσα σε μία τουλίπα, ένα ζεστό βραδάκι κάποιου Ιουνίου, τελευταίο παιδί μιας μεγάλης, πολύχρωμης, φασαριόζικης οικογένειας.
Ανήκω στη μεγάλη κατηγορία των ξεκούρδιστων νεράιδων που... πλέουν στο χρόνο και θα με συναντήσεις σε τάξεις, σεμινάρια, σχολικές αυλές (κάποιοι λένε ότι είμαι δασκάλα σ’ ένα δημόσιο σχολείο εδώ και 12 χρόνια) σε μαγαζιά με κουμπιά, υφάσματα, δαντέλες, χρώματα (κάποιοι λένε ότι σχεδιάζω τσάντες και τσαντάκια με την επωνυμία μου).
Σπούδασα παιδαγωγικά στο Παιδαγωγικό Τμήμα Δημοτικής Εκπαίδευσης (ΕΚΠΑ) της νεραϊδοπολιτείας μου. Οι δάσκαλοί μου με έμαθαν εκτός από το να πετάω, ν’ αγαπώ και να σέβομαι τα παιδιά.
Είμαι κοινωνικό, νυχτόβιο ον και τρελαίνομαι για ταξίδια.
Έχω άδεια πτήσης από θέμα σε θέμα, δεν έχω καλή μνήμη και έχω πάρει μεταπτυχιακό στο ράψιμο σε χαρτί! Φτιάχνω κούκλες, μαριονέτες, γαντόκουκλες, πάνινα ζώα κι έπειτα τους ψιθυρίζω γλυκά λογάκια για να ζωντανέψουν. Μην τρομάζεις. Μιλούν μόνο σε αυτούς που θέλουν να ακούσουν...
Ονειρεύομαι έναν κόσμο όπου όλα τα νεραϊδομωρά θα έχουν στέγη στο κεφαλάκι τους, φαΐ στο πιατάκι τους, νερό στο ποτηράκι τους, ένα χάδι στα μαλλάκια τους κι αγάπη στην καρδούλα τους...

 
0

Your Cart